Citybooks: in gesprek met Hassan Blasim over Leeuwarden | Hotel het 't Anker , Leeuwarden

datum: donderdag 7 december 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Citybooks  in gesprek met Hassan Blasim over Leeuwarden | Hotel  het t Anker  Leeuwarden

Citybooks, een initiatief van Vlaams-Nederlands huis deBuren, portretteert steden aan de hand van korte verhalen en series van 24 foto’s. Samen met Vlaams-Nederlands huis deBuren, Lân fan Taal en Leeuwarden-Fryslân 2018 nodigen we een viertal schrijvers uit om door middel van gedichten en korte verhalen een stadsportret van Leeuwarden te maken. Het werk van deze schrijvers wordt gepresenteerd in een citybook: korte verhalen en gedichten over steden door heel Europa, aangevuld met fotoseries.

De eerste schrijver die voor citybooks een uniek stadsportret over Leeuwarden maakt is Hassan Blasim. Deze Irakese schrijver en filmmaker is sinds zijn voordrachten op Explore the North in Leeuwarden gebleven en werkt op het moment aan verschillende verhalen en gedichten. Aanstaande donderdag gaan we met Hassan in gesprek over zijn indruk van de stad.

In gesprek met Hassan Blasim
Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van Blasim in Leeuwarden? Aanstaande donderdag vertelt de schrijver en filmmaker over zijn impressie van de stad, zijn ervaringen als internationaal erkende auteur en over Arabische literatuur. Als bezoeker krijg je de gelegenheid om vragen te stellen.

Over citybooks
Via http://www.citybooks.eu neemt Vlaams-Nederlands Huis deBuren al sinds 2010 lezers en luisteraars mee op reis. Samen met (inter)nationale partners nodigen ze kunstenaars uit om te resideren in interessante steden. Op citybooks.eu zijn inmiddels al meer dan honderd citybooks verschenen die in totaal meer dan 5,5 miljoen maal gedownload zijn. Elk citybook wordt vertaald naar een gratis te beluisteren audioboek. De citybooks over Leeuwarden verschijnen zowel in het Nederlands als in het Fries en Engels. Naast het audioboek wordt ook een fotoserie van de stad uitgebracht.

Donderdagavond 7 december
Inloop: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
De avond duurt tot 22:00 uur
Het Anker (Eewal 69 - 75)
Toegang is gratis.

bron: https://www.facebook.com/events/1469400493109720/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronrijp | 112 alarmeringen Dronrijp | Goedkoop Tanken in Dronrijp | Supermarkten in Dronrijp | Weerbericht Dronrijp