Een avond met Redmond O'Hanlon - natuurhistorische verhalen | Tresoar

datum: vrijdag 17 november 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Een avond met Redmond OHanlon - natuurhistorische verhalen | Tresoar

Een avond met Redmond O’Hanlon over natuurhistorische reisverhalen

Naar aanleiding van de nieuwe, geïllustreerde editie van "De reis van de Beagle" van Charles Darwin (KNNV Uitgeverij 2017), gaan de Britse schrijver en televisiemaker Redmond O'Hanlon en schrijver Alexander Reeuwijk met elkaar in gesprek.

Ze bespreken het belang van natuurhistorische reisboeken, praten over de belangrijkste natuurreisboeken en vragen zich af wat de motieven van natuuronderzoekers waren om met gevaar voor eigen leven woeste jungles en desolate woestijnen te doorkruisen. En hoe is eigenlijk nu met het natuurhistorisch reisboek?

Waren de natuurhistorische ontdekkingsreizen echt iets van de negentiende eeuw of worden er tegenwoordig nog steeds lezenswaardige natuurboeken geschreven? Daarnaast spreken ze, aan de hand van anekdotes en reiservaringen, uiteraard ook over hun eigen werk.

De voertaal is Engels en het gesprek zal worden ondersteund met een PowerPoint presentatie. Daarnaast nemen O'Hanlon en Reeuwijk enkele van hun favoriete klassieke natuurhistorische reisboeken mee.

Datum: 17 november
Plaats: Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 12.50 (inclusief koffie/thee)

Opgave per e-mail bij info@tresoar.nl onder vermelding O'Hanlon of telefonisch: 058-7890740 of 7890792

bron: https://www.facebook.com/events/350474972030661/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronrijp | 112 alarmeringen Dronrijp | Goedkoop Tanken in Dronrijp | Supermarkten in Dronrijp | Weerbericht Dronrijp