Tim Knol | Podium Asteriks

datum: vrijdag 9 maart 2018

Tim Knol | Podium Asteriks

In 2013 brengt hij zijn eigen muzieklabel Tender Records uit, met een eerste release van The Miseries: toendertijds de nieuwe band van Tim Knol. Nu is het tijd voor Knol om weer solo te gaan. Begin 2018 brengt de Hoornse muzikant het nieuwe album ‘Cut The Wire’ uit. Een liedjesplaat waarin de garage-pop invloeden van The Miseries doorklinken, gemaakt in samenwerking met Anne Soldaat. Op 9 maart kun je zijn oude, maar vooral nieuwe liedjes komen bewonderen in Asteriks. Koop je kaarten voor Tim Knol nu online!

Knol groeit op in het pittoreske Hoorn, waar hij vanaf zijn tiende begint met het maken van muziek. Na lokale optredens hier en daar, begint het spreekwoordelijke balletje te rollen. In 2009 tekent Knol bij Excelsior Recordings waarmee hij in 2010 zijn eerste debuutplaat uitbrengt. Het alombekende ‘Sam’ wordt megahit bij 3FM en het publiek is enthousiast. Na een explosie van optredens en festivals als Pinkpop en Lowlands belandt Knol al snel in het Rock ‘n Roll leven, met optredens op grote podia en het kunnen leven van muziek. Een jongensdroom komt uit..

Met zijn nieuwe album Cut The Wire probeert Knol een nog persoonlijker album neer te zetten. Een album met een eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Teruggetrokken in een huisje in Heiloo schrijft hij nieuwe nummers. Het album is opgenomen in Knols eigen studio, waar hij samenwerkt met artiesten als Tangerine, Anne Soldaat en Douwe Bob. De eerste single Sweet Melodies is vast een voorproefje van de nieuwe plaat.

bron: https://www.facebook.com/events/134247723969409/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronrijp | 112 alarmeringen Dronrijp | Goedkoop Tanken in Dronrijp | Supermarkten in Dronrijp | Weerbericht Dronrijp