While My Guitar Gently Weeps: George Harrison 75 Tribute | Neushoorn

datum: zaterdag 21 april 2018

While My Guitar Gently Weeps  George Harrison 75 Tribute | Neushoorn

While My Guitar Gently Weeps: A Tribute to George Harrison is het eerbetoon dat de ‘stille Beatle’ verdient. De Nederlandse all star band geeft een uniek overzicht met een set van zijn Beatles-nummers en zijn solowerk.

George Harrison was de leadgitarist van The Beatles en zou op 28 februari 75 jaar zijn geworden. Harrison was geen gitaarvirtuoos, maar speelde altijd in dienst van het liedje met smaakvolle en goed gearrangeerde solo’s. Als componist werd hij binnen The Beatles ondergesneeuwd door het koppel Lennon/McCartney. Toch kwamen enkele van de mooiste Beatles-liedjes van zijn hand, denk bijvoorbeeld aan While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something. Zijn solocarrière was ook niet onverdienstelijk met klassiekers als My Sweet Lord, Isn’t It A Pity van het album All Things Must Pass en hitsingle I Got My Mind Set On You.

Vanavond speelt de all star band, met drie van Nederlands beste gitaristen, een dwarsdoorsnede van het oeuvre van George Harrison. De muzikanten hebben hun sporen reeds verdiend en stappen, net als Harrison destijds, uit de schaduw voor een onvergetelijke avond vol klassiekers.

Line-Up
Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar, zang
Martijn van Agt (Common Linnets, Anouk) – gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, The Revolvers) – piano, hammond, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
Bart Vergoossen (Ile Delange, Common Linnets) – drums


Zaal: Arena
Type: Staconcert

Tickets: VVK kassa: € 10,- / VVK online: € 12,- / Deur: € 13,- / CJP: € 7,50

Tip: Voor €9,50 eet je voorafgaand aan het optreden een lekker hapje mee in De Backstage.

bron: https://www.facebook.com/events/1761266984169964/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronrijp | 112 alarmeringen Dronrijp | Goedkoop Tanken in Dronrijp | Supermarkten in Dronrijp | Weerbericht Dronrijp